Montana Mobile in Kopenhagen (centrum)

In en het rondom het centrum van Kopenhagen bevinden zich, hoe kan het ook anders in zo’n designstad, prachtige interieurwinkels. Ik ben gek op (Deens) design en kon het dan ook niet laten om deze winkels te bekijken. Ik heb lang niet alle designwinkels kunnen bekijken, maar heb wel een hoop inspiratie op kunnen doen in verschillende winkels. Waar ik van te voren niet bij had stilgestaan, is dat verschillende winkels in Kopenhagen op zaterdagmiddag vroeg (16.00) sluiten en dat lang niet alle designwinkels in het centrum op zondag open zijn. Ga je dus enkel en alleen een weekendje naar Kopenhagen, zorg dan dat je de shopronde langs de designwinkels op zaterdagochtend/ begin middag plant. Zo voelde ik op de Bredgade, een straat vol designwinkels en kunstgalerieën en tevens om de hoek van het toeristische en centraalgelegen Nyhavn, enige teleurstelling toen de winkels om 16.00 sloten. Twee designwinkels trokken daar mijn aandacht en gelukkig kon ik door de etalages wel een glimp opvangen van wat ze te koop hadden.

Een paar stappen verder zag ik tot mijn grote blijdschap dat de designwinkel Montana Mobile wel open was! Eenmaal binnen werd ik nog blijer van wat ik zag: een ruim opgezette winkel met bijzondere items. In de winkel vind je items voor in je woonkamer, maar je vindt er ook items voor in je badkamer en kantoor.
De winkel bestaat uit twee verdiepingen. Met een trap loop je naar beneden waar je een ruimte betreedt met allerlei items voor de woonkamer, zoals kasten en stoelen. Deze items vormen een mooi plaatje met de ruimte zelf, die bestaat uit mooie pilaren en een bijzondere vloer. De sfeer in deze ruimte voelt sereen aan.

Wanneer je de ruimte met items voor de woonkamer doorloopt, kom je vanzelf terecht in een aantal kleinere ruimtes waar de badkamermeubels tentoongesteld staan. Mijn hart ging direct sneller kloppen van deze prachtige meubels. De meubels zijn strak vormgegeven, maar zijn bijzonder door het kleurgebruik. In de winkel zie je badkamermeubels in onder andere prachtige pastelkleuren. Kleuren die ik dolgraag in mijn eigen huis zou willen hebben, omdat ze meteen je aandacht trekken en niet standaard zijn zoals de kleuren die vaak gebruikt worden voor badkamermeubels. Ook kun je het badkamermeubel afstylen met een opvallende kraan. In de winkel zie je naast de prachtige gouden kraan, ook een gele of oranje kraan. Gaaf!
Op de website van Montana lees ik dat de kleuren die gebruikt worden in de items doen denken aan ijssalons in de jaren ’50, schuimende milkshakes en mintgroene meringue. Nou, dat doen ze zeker, wat een eyecatchers!

Wanneer je de trap weer omhoog gaat, kom je ook steeds in andere ruimtes terecht. Zo trekt onderstaande ruimte meteen je aandacht door de mooie wandversiering. Een mooie match met de zalmroze stoel. Al verder wandelend door de winkel valt mijn oog ook op de mooie buitenruimte die te zien is vanuit een openstaand raam. Mooi die warme kleur van de buitenmuur.

In de winkel vind je ook items voor in het kantoor, zoals onderstaande gekleurde kast. Inspirerend om te zien hoe in deze kast zoveel verschillende kleuren gecombineerd worden en het toch een samenhangend geheel is.

Eenmaal boven vertelt de verkoopster van de winkel dat Montana een stukje verderop (Bredgade 76) een showroom heeft waar je ook inspiratie kunt opdoen. Helaas is de showroom alleen op werkdagen te bezoeken. Tevens vertelde de verkoopster ons dat Montana zich ook in Nederland bevindt. Zo kun je onder andere in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam terecht. Neem zelf even een kijkje op de website van Montana als je nieuwsgierig geworden bent: montana.dk.

Alle producten worden ontwikkeld en gemaakt in Denemarken, echt Deens design dus. Vakmanschap en hoge standaarden staan hierbij centraal. Ook schept Montana voorwaarden die ervoor zorgen dat hun producten met respect voor de werknemers en omgeving ontwikkeld worden. Wat Montana als merk bijzonder maakt is dat je je eigen kast kunt samenstellen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden zowel qua vorm als qua kleur, waardoor je precies kunt samenstellen wat jij voor ogen hebt.

De vestiging die ik in Kopenhagen heb bezocht, Montana Mobile, bevindt zich op de Bredgade 24 en is op werkdagen te bezoeken van 10.00 tot 18.00. Op zaterdag kun je er terecht van 10.00 tot 17.00 en op zondag (gelukkig) van 11.00 tot 15.00. Je kunt deze winkel gemakkelijk aandoen wanneer je in het (toeristische) centrum van Kopenhagen bent. De winkel bevindt zich, zoals hierboven gezegd is vlakbij de toeristische trekpleister Nyhavn, maar ook vlakbij Stroget (een van de langste winkelstraten ter wereld) en andere designwinkels.

2 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *