Hay Rotterdam

Ik ben gek op interieur en speur dan ook met zeer grote regelmaat interieurwinkels af. Ik hou van zowel modern design als van design uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Ook Scandinavisch en Deens design streelt mijn oog en vormt een inspiratiebron voor mijn eigen interieur. Een voorbeeld van zo’n Deens designmerk is Hay. Deens design is hip en zo is Hay. Hay is een relatief jong merk, opgezet in 2003 door Rolf Hay. Functionaliteit en duurzame ontwerpen staan hierbij centraal. Toch is Hay, vergeleken met sommige andere designmerken, beter betaalbaar.
Opvallend en uniek aan Hay vind ik de simpliciteit van het design waarbij er toch veel kleur wordt gebruikt. Het zijn vrolijke kleuren die mij blij maken.

Naast de Hay-winkel in Amsterdam zit er nu ook een vestiging in Rotterdam. De winkel in Rotterdam bevindt zich in een prachtig pand, namelijk in het Timmerhuis. Bij de entree nodigt de prachtige marmeren trap je direct uit om naar boven te gaan. Eenmaal boven word je momenteel, dit kan snel weer veranderen in winkels, verwelkomt door een prachtige setting met planten en wat Hay meubels.

 

Bij binnenkomst kun je terecht in verschillende ruimtes. In de eerste ruimte die je tegenkomt, vind je meterslange open kasten waarin de accessoires van Hay mooi uitkomen. Hier shop je accessoires voor je badkamer, keuken of studeerkamer. Je kunt hier terecht voor pennen, scharen, glazen, theedoeken, handdoeken en zelfs tandenborstels. Een goede plek om een leuk cadeautje te scoren.

 

 

 

Naast deze lange ruimte heb je ook twee ruimtes waarin de meubels van Hay staan uitgestald. Hier krijg je een beeld van een ‘typische’ eetkamer of woonkamer in de stijl van Hay. Functioneel, modern maar gezellig en kleurrijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van wit en hout, wat ik nog steeds prachtig vind. En Hay kenmerkt zich ook door de mooie, niet alledaagse kleuren. Zoals ik al eerder zei: kleuren waar je blij van wordt. In deze ruimte vind je ook verlichting en accessoires zoals kussens en plaids.

 

 

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje in de Hay-winkel in Rotterdam. Hay Rotterdam bevindt zich op de Haagseveer 99, op de hoek van de Meent en de Haagseveer. Een plek die je gemakkelijk kunt bereiken als je gaat shoppen in het centrum van Rotterdam. De winkel is dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00, met op vrijdag koopavond tot 21.00. Op maandag en zondag is Hay geopend van 12.00 tot 18.00.

  

 

 

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *