Vijf te gekke winkels in Utrecht

Na lange tijd was ik weer eens een dagje in de Domstad: Utrecht. Al lopende door de stad vroeg ik me af waarom ik hier niet vaker kom. Mooie gebouwen, een relaxte sfeer en toffe winkels. Hieronder de vijf tofste winkels die ik tijdens mijn dagje in Utrecht tegenkwam.

Hutspot
Hutspot kende ik al vanuit Rotterdam. In een eerdere blogpost vertelde ik alles over de vestiging van Hutspot in Rotterdam. Dat betekent niet dat ik Hutspot hier onvermeld laat. Ik vind het namelijk een hele gave winkel en ik ben in Hutspot Utrecht erg goed geslaagd. De opzet en het interieur van Hutspot Utrecht doen denken aan Hutspot Rotterdam. Ook in Utrecht verkopen ze toffe merken zoals Selected Femme en Things I Like en Things I love. Ook kun je hier natuurlijk je hart ophalen aan woonaccessoires waaronder die van Fest Amsterdam. Ook voor boeken, planten en lekkere geurkaarsen ben je hier aan het juiste adres.
Je vindt Hutspot in de Vinkenburgstraat 19. De winkel is maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 19.00. Op donderdag kun je er terecht tot 21.00 en op zondag is de winkel open van 12.00 tot 18.00.

Live Today
Laat je in deze winkel op interieurgebied inspireren door mooie meubels en leuke woonaccessoires. Live Today bevindt zich in een mooi pand en bestaat uit verschillende ruimtes. In de achterste ruimte wordt mijn aandacht meteen naar de warme, gele muur getrokken. Wat een prachtige kleur en wat komen de meubels mooi uit tegen deze muur. In Live Today shop je vooral stoere, wat industriële meubels. In deze winkel wordt er ook samengewerkt met een meubelmaker.
Live Today bezoek je in de Minrebroederstraat 6. Je kunt er dinsdag van 12.00 tot 18.00 terecht, woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 18.00, zaterdag van 10.00 tot 17.00 en zondag van 13.00 tot 17.00.

It’s a present
It’s a present is, zoals de naam al doet vermoeden, een echte cadeauwinkel. Hier shop je leuke cadeaus voor je moeder, tante of vriendin of gewoon voor jezelf. De winkel bestaat uit drie verdiepingen met een smalle trap. De onderste verdieping vond ik het leukste. Hier shop je leuke woonaccessoires voor goede prijzen. Helemaal boven ben je op de juiste plek voor kaarten.
It’s a present bezoek je op de Lijnmarkt 16. Maandag is de winkel geopend van 13.00 tot 18.00. Dinsdag en woensdag van 10.00 tot 18.00. Donderdag shop je er van 10.00 tot 21.00, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 en zondag van 12.00 tot 18.00.

 

All the Luck in the World
All the Luck in the World, wat een te gekke naam voor een winkel,  kende ik al vanuit Amsterdam. Na mijn bezoekje aan deze winkel in Amsterdam was ik enthousiast, vandaar dat ik deze winkel in Utrecht niet over kon slaan. All the Luck in the World is een heel smal winkeltje vol met allerlei hebbedingetjes. Ze verkopen hier schattige woonaccessoires, veel goud!, maar ook schattige sieraadjes. Schattig is voor mij het woord wat deze winkel het best beschrijft. Ik zag in deze winkel ook veel dingetjes die ik herken van vroeger. Ik had hier alles kunnen kopen, maar ben uiteindelijk braaf met lege handen de winkel uitgegaan.
Alle the Luck in the World bevindt zich in de Zadelstraat 15. Je kunt hier maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 terecht en zondag van 13.00 tot 17.00

 

Combo aan de Gracht
Bij Combo aan de Gracht shop je prachtige meubels en woonaccessoires van de gevestigde merken zoals Piet Hein Eek, Hay en Pastoe. Vooral het laatste merk vind ik prachtig. De mooie kasten van Pastoe inspireren mij qua vormgeving en kleurgebruik. Simpel, strak maar toch moeilijk om je ogen vanaf te houden. Combo aan de Gracht bestaat uit twee verdiepingen. Wanneer je de trap naar beneden neemt, krijg je het gevoel in een grotwoning terecht gekomen te zijn. Je hebt vanuit hier ook een mooi zicht op de gracht. In deze setting vormen de moderne meubelstukken een mooi contrast. De producten in deze winkel zijn niet goedkoop, maar het is zeker de moeite om je te laten inspireren in deze winkel.
Je vindt Combo aan de Gracht aan de Oudegracht 187. De winkel is dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00, met op donderdag koopavond tot 21.00. Op zaterdag kun je hier terecht van 10.00 tot 17.00 en op zondag van 12.00 tot 17.00.

 

De tijd vloog voorbij in Utrecht. Ik had nog veel langer willen blijven en nog veel meer willen ontdekken, maar helaas, de winkels sloten één voor één hun deuren. Voor mij absoluut reden om snel weer terug te komen naar Utrecht om daar meer hotspots te bezoeken! Weet jij nog een leuk adresje in Utrecht? Laat dit dan vooral weten in de reacties.

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *