Nieuwbouwhuis: update

Wat gaat de tijd opeens snel. Waar het eerst nog zo lang leek te duren, komt de oplevering van ons nieuwbouwhuis opeens aardig dichtbij. Ik weet nog goed dat ik de periode tussen het belletje dat we waren ingeloot voor de woning en de daadwerkelijke start van de bouw erg lang vond duren. Maanden waarin we vaak door onze nieuwe buurt wandelden. Fantaserend over hoe het zou zijn, ons afvragend of we hier echt voor wilde gaan. En nu is het dan zover: over een maand of twee zal het project worden opgeleverd. Als alles goed gaat en er onverwachts geen vertraging komt natuurlijk.

Waar staan we nu? De buitenkant van ons huis is zo goed als af. Er is gemetseld, het dak zit erop en het ziet er nu echt uit als ons huis. Van binnen zijn ze druk bezig. De binnenmuren staan er al, de trap zit erin en deze week wordt er gestart met het leggen van de vloerverwarming.

Waar zijn wij ondertussen mee bezig? We zijn de planning steeds meer aan het concretiseren. Hierbij hebben we te maken met de plaatsing van de badkamer en keuken, maar ook met de stukadoor, de schilders en de vloerenlegger. Na de oplevering wordt de badkamer geplaatst. In deze periode willen we de stukadoor ook laten beginnen met het stuken van het huis. We hebben ervoor gekozen alle muren en de plafonds te laten stuken. Wanneer de stukadoor hier klaar mee is, komen de schilders. Een groot aantal muren wordt wit. Daarnaast willen we ook kleur gebruiken. In onze slaapkamer gaan we een muur donkerblauw verven en in de kamer van onze dochter oudroze. Op de begane grond gaan we waarschijnlijk de lange muur (van keuken tot woonkamer) ook oudroze verven. Verder staat onze trap in de woonkamer. De trap moet sowieso geverfd worden en we denken er nu aan om voor een mooie grijsblauwe tint te gaan. Deze twee kleuren staan nog niet helemaal vast, we zijn nog bezig met welke kleuren we mooi vinden staan bij elkaar en welke kleuren ook mooi zullen staan bij onze meubels. We houden wel van kleur, dus helemaal wit blijft het niet. Nadat de schilders klaar zijn, komt de vloer. Onze droom is al jaren een mooie gietvloer. We hebben de definitieve kleur hiervoor nog niet gekozen, maar het wordt waarschijnlijk een lichtgrijze tint. De keuken wordt waarschijnlijk als laatste geplaatst. Zoals ik al eerder schreef, hebben we gekozen voor een donkerblauwe keuken. Ik ben zo benieuwd hoe dit er straks allemaal samen uit komt te zien. Nadat de keuken geplaatst is, zullen we gaan verhuizen. Zoals het er nu uitziet, wordt dat dan eind zomer. Wat betreft de tuin hebben we ons trouwens nog niet echt georiënteerd. We hebben wel een idee wat we willen: grote tegels, strak maar wel veel groen. Het is een klein stadstuintje, waar we echt een gezellig plekje van willen maken.

Dit is tot zo ver de update van ons nieuwe huis. Het is echt een heerlijk proces om hiermee bezig te zijn. De komende tijd zal ik meer delen over de definitieve kleuren waar we voor gaan, gecombineerd met een moodboard. Dus, snel meer!

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *