Een nieuw huis!

Jippie, het is zo ver… wij hebben een nieuw huis! En niet zomaar een huis, we hebben een nieuwbouwhuis gekocht! De hypotheek is rond, de papieren zijn getekend en… de bouw gaat ook daadwerkelijk beginnen. Voor ons een droom die uitkomt, aangezien wij gek zijn op interieur en we ons huis dus nu vanaf het begin kunnen vormgeven hoe wij dat willen. Waar we in ons huidige koophuis nog wel voorzichtig zijn geweest met aanpassingen, want wie weet zijn we hier na een tijdje weer weg, kunnen we er nu helemaal voor gaan. Op mijn blog ga ik jullie meenemen in dit proces. Van de keuken en badkamer uitzoeken tot inspiratie voor de tuin en van de vloer kiezen tot de daadwerkelijke oplevering. Spannend!

Maar eerst even terug. Want waarom gaan wij verhuizen? En waar gaan we heen? We wonen momenteel in een koopwoning in een buitenwijk op een fietsafstand van 20 minuutjes van het centrum van Rotterdam. Heerlijk rustig, veel speelmogelijkheden voor kinderen en toch relatief dicht bij de stad. Ons huis is fijn. We zijn zeker niet ongelukkig hier. Wel lopen we tegen een aantal dingen aan in ons huis, waardoor we ongeveer een jaar geleden besloten om Funda toch eens wat actiever in de gaten te houden. Één van de belangrijkste redenen was de ruimte. Ons huis heeft twee slaapkamers. Ruime slaapkamers maar wel te weinig kamers voor een gezin met meer dan één kind. Ook de benedenverdieping vonden wij wat aan de krappe kant. Waar we in eerste instantie vooral in onze wijk zochten, viel op een gegeven moment ons oog ook op een kleinschalig nieuwbouwproject op vijf minuten fietsafstand van het centrum. Al lopende door de wijk, werden wij steeds meer verliefd. Verliefd op de prachtige, oude huizen. Verliefd op de combinatie van rust en levendigheid. En niet onbelangrijk, verliefd op de ruime woningen die hier gebouwd zouden gaan worden. Naast de verliefdheid ook wel bedenkingen. Want, wie gaat er nu met een kind weer terug in de stad wonen? Doen we ons meisje hiermee niet te kort? Hebben we wel genoeg aan een klein stadstuintje? Gaan we de rust niet missen? Een hoop vragen, maar uiteindelijk toch ingeschreven voor het project. Na de inschrijving merkte ik dat ik er eigenlijk niet over durfde te dromen dat we ook daadwerkelijk een woning toegewezen zouden krijgen. Want, dan zou het toch wel heel erg tegenvallen als het niet door zou gaan. Al snel kregen we het verlossende telefoontje: we waren ingeloot voor het project!

De periode daarna, voordat we uiteindelijk gingen tekenen, duurde best lang. Achteraf wel goed, want in die periode hebben we nog wat bestaande woningen bekeken. We hebben zelfs nog een bod uitgebracht op een huis, maar knapten al af op de manier waarop dat allemaal verliep. Daarnaast merkten we toch wel dat we heel enthousiast waren over het nieuwbouwproject en dat we er gewoon voor zouden gaan. Want, waarom zou je met een kind niet in de stad kunnen wonen? Juist de stad biedt zoveel mogelijkheden: van speeltuintjes tot stadsparken. Van kinderboerderijen tot musea. Juist die dingen vinden wij leuk om te doen met ons meisje. Met de fiets zijn we trouwens ook zo in rustige gebieden, we kunnen de natuur in wanneer we willen. En ja, ons tuintje is niet zo groot. Maar juist dat kan heel gezellig zijn. Kortom, we hebben er zin in en kijken er naar uit om van ons huis echt ons plekje te maken.

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *