Weekendje Dublin

Eindelijk was het dan zo ver… ons weekendje Dublin. Al een jaar lang stond de Ierse stad hoog op ons lijstje om te bezoeken.

Met enkel een rugzak vol met benodigdheden voor een weekendje weg, vertrokken wij op vrijdagavond naar Dublin. Binnen anderhalf uur vlieg je vanaf Amsterdam naar deze inspirerende stad. Want ja, dat was het. Inspirerend qua architectuur, qua winkels en qua mensen. Een stad waar we lekker doorheen wilden lopen en waarin wij ons wilden laten verassen door wat we tegenkwamen. En dat hebben we dan ook gedaan. 

Rathmines
We verbleven in een schattig één-kamerappartement in de wijk Rathmines, een buitenwijk ten zuiden van het stadscentrum. Vanuit ons appartement liepen wij in een minuut of 20 naar het stadscentrum. Tijdens deze wandeling kwamen we van alles tegen, van leuke shops tot gezellige koffietentjes. Ik heb gemerkt dat ik het tijdens een stedentrip leuk vind om net iets buiten het stadscentrum te zitten. Dat scheelt natuurlijk in de kosten, maar het geeft mij daarnaast ook de mogelijkheid om de ‘echte’ sfeer van de desbetreffende stad op te snuiven. Dat hebben wij dan ook gedaan door onze wandelingen door de wijk Rathmines. 

Het centrum, Smithfield en Stoneybatter
Natuurlijk hebben wij het stadscentrum van Dublin niet overgeslagen. We zijn door de Temple Bar gelopen, een gebied vol met pubs. Wanneer je houdt van pubs en gezelligheid, is dit absoluut de plek voor jou om een paar uurtjes door te brengen. Hier in de buurt heb je ook een hoop winkels waar je eindeloos kunt shoppen bij vooral de bekende merken.

Vanuit de Temple Bar zijn we de rivier the Liffey overgestoken en zijn we richting de wijken Smithfield en Stoneybatter gelopen. Een leuke route, langs het water, de toeristische drukte uit. In deze wijken vonden wij authentieke winkeltjes en ook weer leuke straten om doorheen te lopen.
In de wijk Smithfield vind je ook the Old Jameson Distillery, waar je alles te weten komt over whiskey. Deze toeristische trekpleister was tijdelijk gesloten toen wij er waren, maar normaliter geven ze hier rondleidingen. 
Vlakbij the Old Jameson Distillery ligt Smithfield Square. Een oorspronkelijk oud plein met moderne appartementen. Een coole plek om rond te kijken.

     

Een aanrader?
Onze tijd in Dublin was schaars en we hebben dan ook niet alles kunnen zien. Naast bovenstaande plaatsen hadden we ook nog graag the Docklands, een standplaats voor verschillende internationale bedrijven, willen zien. Daarnaast is er, naar het schijnt, ook van alles te zien in zowel het noorden als het zuiden van de stad, dus zeker een reden om nog eens terug te keren.

Dus, heb je zin in een stedentrip dicht in de buurt waarin naast de gezellige pubs ook een hoop andere coole plekken te bekijken zijn, dan is Dublin zeker een aanrader!

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *