Vest Vintage in Kopenhagen (Vesterbro)

Tijdens mijn speurwerk naar leuke, hippe wijken voorafgaand aan mijn stedentrip naar Kopenhagen kwam ik al snel de naam Vesterbro tegen. “De hipste wijk van Kopenhagen”, zo wordt zij omschreven. Waar je vroeger niks te zoeken had in deze wijk, het was niet bepaald een fijne buurt, is het nu juist de plek om een koffie te doen in een hip koffietentje of te shoppen bij een van de apartere shops. Reden genoeg voor mij om deze wijk aan te doen tijdens mijn stedentrip naar Kopenhagen.

Dat je hier de wat meer bijzondere winkeltjes treft, had ik dus al verwacht. Al lopende door deze wijk kwam ik dan ook al verschillende leuke winkeltjes tegen die ik natuurlijk echt niet links kon laten liggen. Een van de eerste winkeltjes was het piepkleine Vest Vintage. Zo piepklein dat je er bijna voorbij loopt. Maar wel een winkeltje waar je even een kijkje moet nemen. Vest Vintage verkoopt namelijk prachtige vintage items, zoals lectuurbakken, spiegels, lampen en tafeltjes. Daarnaast verkopen ze ook wat modernere items. Een mooie mix dus. Je vindt in Vest Vintage veel gouden items, waar ik dol op ben.

Nieuwsgierig geworden? Vest Vintage bevindt zich op de Vesterbrogade 98. De winkel is dinsdag t/m vrijdag geopend van 12.00 tot 18.00. Op zaterdag kun je er terecht van 11.00 tot 16.00.
Staat er op korte termijn geen stedentrip gepland naar Kopenhagen? Geen zorgen. Op internet kun je je namelijk ook heerlijk laten inspireren door het mooie aanbod van Vest Vintage. Check bijvoorbeeld de website (vestvintage.dk) of instagram (@vestvintage) om zo geïnspireerd te worden.

Vlakbij Vest Vintage, aan de overkant van de straat, bevindt zich nog een leuk interieurwinkeltje, namelijk Birkholm Copenhagen (Vesterbrogade 79). Een winkeltje waar je ook meer over kunt lezen in een ander artikel op mijn blog. De Vesterbrogade is een lange straat waar je nog veel meer bijzondere winkeltjes en eettentjes spot. Deze straat leidt je naar het centrum van Kopenhagen. Een aanrader voor wanneer je Vesterbro wilt ontdekken, is dan ook deze straat te volgen. Maar vergeet niet de zijstraatjes. Een absolute aanrader is de zijstraat Værnedamsvej. Hier spot je namelijk de te gekke winkel Shop Dora (Værnedamsvej 6). Ook over deze winkel lees je meer op mijn blog.
Helaas had ik geen tijd om de Vesterbrogade verder door te lopen op zoek naar meer hotspots, maar hopelijk geven deze drie winkeltjes (Vest Vintage, Birkholm Copenhagen en Shop Dora) je een beeld van de hippe wijk Vesterbro.

2 jaar ago

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *