Superlove in Kopenhagen (centrum)

Al lopende door het centrum van Kopenhagen kwam ik de winkel Superlove tegen. De etalage trok direct mijn aandacht en ik besloot dan ook om binnen een kijkje te nemen.
Superlove is een winkel waar je terecht kan voor zowel kleding als voor accessoires voor in huis. Opvallend aan de winkel is de indeling: aan de twee lange kanten van de winkel vind je een trap naar een lang, smal balkon waarop allerlei woonaccessoires zijn uitgestald. Vanaf het balkon heb je een goed uitzicht over de hele winkel. Voor mensen met hoogtevrees, waaronder ik, wellicht wat minder comfortabel maar dat heb je er vast wel even voor over.


De oprichters van de winkel verkopen een hoop te gekke woonaccessoires van onder andere hun eigen merk: Superliving. Een voor mij nieuw merk met onder andere vrolijk servies, gezellige haakjes voor aan de muur, mooie lampen en schattige houten popjes om in je huis neer te zetten. Vooral het servies vond ik erg bijzonder. Van het mooie kleurgebruik, waaronder mint en oranje, wordt toch iedereen blij? De ontwerpers van dit merk laten zich graag inspireren door de jaren ’50 en ’60. Wat een toeval dat ook ik verzot ben op deze jaren en alle items die daarop geïnspireerd worden. En wat een geluk dat dit merk ook in Nederland prima verkrijgbaar blijkt te zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de websites: scandinaviandesigncenter.nl en vtwonen.nl en laat je hier inspireren door dit vrolijke, echte Deense merk. Tevens kun je de producten van Superliving ook gewoon kopen op de website van de winkel zelf: superlove.dk.


Naast de woonaccessoires van Superliving viel mijn oog op de accessoires van Orla Kiely. Ik ben gek op de stijl van Orla Kiely: veel kleur, mooie patronen en… een fijne retrovibe! In deze winkel was ik dan ook aan het juiste adres voor allerlei vrolijke voorwerpen om je huis mee op te vrolijken. Zo verkoopt Superlove onder andere theepotten, mokken, bakjes, borden, voorraadkistjes, theedoeken en kussens van Orla Kiely. Genoeg keuze dus!
Naast de producten van Orla Kiely en de eigen producten van Superliving shop je in deze winkel ook nog woonaccessoires van andere merken. Zo ben je hier aan het juiste adres voor onder andere posters, kaarsenhouders en vaasjes.


De kans dat je Superlove tegen het lijf loopt, is redelijk groot wanneer je lekker slentert door het centrum van Kopenhagen. De winkel bevindt zich op een centrale plek, namelijk op de Gothersgade 9. Superlove heeft nog een tweede vestiging in Kopenhagen, deze heb ik niet bezocht maar zal ongetwijfeld dezelfde fijne woonaccessoires verkopen, deze bevindt zich op de Nørregade 45.
Superlove op de Gothersgade is maandag t/m donderdag geopend van 10.00 tot 18.00. Op vrijdag kun je er terecht van 10.00 tot 19.00 en op zaterdag van 10.00 tot 18.00. Op zon- en feestdagen is de winkel geopend van 12.00 tot 17.00.

Op de Gothersgade bevinden zich naast Superlove wat andere kleine winkeltjes en fijne eettentjes. Wanneer je verzot bent op burgers, zijn de burgers van Hot Buns echt een aanrader. Dit eettentje bevindt zich vlakbij Superlove (Gothersgade 3). Een andere, absolute, aanrader op de Gothergade is de winkel/ minimuseum van Ib Antoni. Deze bevindt zich op de Gothersgade 27. Binnenkort verschijnt op mijn blog een artikel over deze inspirerende Deense kunstenaar. Daarnaast loop je vanuit de Gothersgade gemakkelijk naar de toeristische plekken in de stad, zoals Nyhavn of het wat drukkere winkelgebied in.

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *