Shop Dora in Kopenhagen (Vesterbro)

Eerder schreef ik twee berichten over de hippe wijk Vesterbro. Een wijk die, wanneer je een aantal dagen in Kopenhagen bent, zeker de moeite waard is om te bezoeken! Ik schreef over twee leuke winkeltjes die ik tegenkwam in deze wijk: Vest Vintage en Birkholm Copenhagen. Maar, ik heb nog een aanrader wanneer je deze wijk bezoekt en op zoek bent naar een hip, bijzonder winkeltje, namelijk Shop Dora!

Shop Dora is een winkel vol met leuke woonaccessoires. Natuurlijk vind je deze meer in Kopenhagen, maar ik vond het aanbod in Shop Dora verrassend en anders. In deze winkel vind je een combinatie van vintage voorwerpen en moderne items. De combinatie hiervan zorgt voor een mooi beeld. Opvallend is de houten wand in de winkel. Tegen deze houten wand komen de woonaccessoires mooi uit. De ogen die je aanstaren vanaf de houten muur trekken direct je aandacht.


Wat ik onderscheidend aan deze winkel vond, was het ruime aanbod aan emaillen voorwerpen: emaillen kommetjes, emaillen bekers, emaillen waterkannen schalen en emaillen dienbladen. Emaille is een dun, glad laagje die op gebruiksvoorwerpen aangebracht wordt, bijvoorbeeld op pannen en in deze winkel dus ook op onder andere bekers en schalen. Emaille is eeuwenoud en roept bij mij vaak een nostalgisch gevoel op, het doet mij denken aan die mooie emaillen keukenvoorwerpen uit de vorige eeuw.
Helemaal bijzonder dus dat dit materiaal nu wederom gebruikt wordt en gecombineerd wordt met de marmertrend van dit moment. Ook de kleurtjes die gebruikt zijn, trekken je aandacht.
Emaillen voorwerpen zie ik in Nederland ook wel eens, maar de items uit Shop Dora zijn dan toch wat origineler. Ik ben benieuwd wanneer we deze toepassing terug gaan zien in Nederland.


Nieuwsgierig geworden? Je vindt Shop Dora op de Værnedamsvej 6. Deze straat bevindt zich vlakbij de Vesterbrogade, waar Vest Vintage en Birkholm Copenhagen zich bevinden. Shop Dora is maandag t/m vrijdag open van 10.00 tot 18.00. Op zaterdag is de winkel te bezoeken van 10.00 tot 17.00 en op zondag van 12.00 tot 16.00. Kijk op de website van Shop Dora voor meer moois: shopdora.dk.

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *