Vrouwen van Rotterdam in Museum Rotterdam

Ik ben gek op oude, zwart-wit foto’s en dan specifiek de foto’s van de stad waar ik zo gek op ben: Rotterdam. Ook ben ik gek op verhalen, voorwerpen, interieur en kleding uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Gaat jouw hart hier ook sneller van kloppen? Breng dan snel een bezoek aan de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam in Museum Rotterdam. Deze tentoonstelling combineert namelijk de verhalen, voorwerpen en kleding uit de vorige eeuw met inspirerende zwart-wit fotografie.

 

 

De tentoonstelling wordt omgeschreven als een ode aan de vrouwen van toen, voor de vrouwen van nu. Dat is ook precies hoe ik de tentoonstelling ervaren heb. De persoonlijke verhalen en foto’s van allerlei Rotterdamse vrouwen inspireren je.
In de tentoonstelling wordt een beeld geschetst van de vrouwen die na de oorlog van invloed zijn geweest op de wederopbouw van de stad. De rol van de vrouw veranderde gedurende deze periode. Er wordt ingegaan op de verwachtingen vanuit de maatschappij. De waarde van een stabiel gezin en de rol van de vrouw daarin wordt meerdere malen benoemd. Maar ook de verhalen van de werkende vrouwen worden beschreven. Aan de hand van foto’s, kleding en voorwerpen uit die tijd komen deze vrouwen tot leven.
Indruk op mij hebben de verhalen gemaakt van de vrouwen die een actieve rol hadden in het ontwerpen van de stad zoals we haar nu kennen.
Aan het eind van de tentoonstelling wordt aan vrouwen van nu gevraagd om een wezenlijke boodschap op te schrijven voor andere vrouwen. Een inspirerend einde van deze tentoonstelling.

 

 

  

Nieuwsgierig geworden naar deze inspirerende Rotterdamse vrouwen? Je kunt nog tot 1 oktober 2017 in Museum Rotterdam terecht voor deze tentoonstelling. Museum Rotterdam bevindt zich op een centrale en steeds populairder wordende plaats in de stad, namelijk in een zijstraat van de Meent (Rodezand 26). Het museum bevond zich jarenlang in het prachtige Schielandshuis, maar neemt sinds 2016 een plekje in het Timmerhuis in. Een bezoekje aan dit museum is gemakkelijk te combineren met een shoprondje langs de Meent. Museum Rotterdam bevindt zich namelijk dicht in de buurt bij winkels zoals Keet, Hay en Depot Rotterdam. Winkels waar je op deze blog ook artikelen over vindt. De Meent zelf is ook een gezellige plek om een drankje te drinken of lekker te lunchen. Vanuit de Meent loop je tevens gemakkelijk het bekende centrum van Rotterdam in.

Museum Rotterdam is te bezoeken op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00. Op zondag kun je er terecht van 11.00 tot 17.00.

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *