Gather Haarlem

Iedereen kent de warenhuizen van V&D nog wel. In veel steden zie je dat er nieuwe initiatieven ontstaan in de vaak mooie gebouwen van V&D. Zo ook in Haarlem. In het oude V&D-gebouw in de Grote Houtstraat vind je op de begaande grond Gather.

Gather is een plek waar allerlei creatievelingen de ruimte krijgen om hun aanbod te laten zien. Het draait in Gather om de authenticiteit en het verhaal achter een product. Hier vind je geen massaproductie of producten die je in iedere winkel tegenkomt. Gather wil je inspireren en wil de maker en de koper dichter bij elkaar brengen.

 

 

Bij binnenkomst valt de open ruimte op. Je kunt hier op je gemak rondlopen en je laten inspireren door verschillende producten. Er is een centrale kassa waar je de producten af kunt rekenen. Voor de rest staan de producten van de verschillende ondernemers verspreid door de ruimte. Het aanbod is gevarieerd: van kleding tot kunst.

 

  

  

  

Mijn aandacht in Gather wordt getrokken door een bijzonder initiatief: Sur Atelier. Sur Atelier is opgezet door Lara Scot en biedt vluchtelingen die verblijven in Haarlem de mogelijkheid om kledingstukken te maken. Hun kledingstukken spreken mij aan: mooie kleuren en modellen. Ze verkopen voornamelijk truien en jurken. De kleding kan direct gepast worden en als het niet helemaal goed aansluit, kan het ter plekke op maat gemaakt worden. Naast dat de kleding mij aanspreekt, spreekt het verhaal erachter mij ook aan. Het initiatief geeft vluchtelingen de kans om hun talent hier in Nederland te benutten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat je allemaal kunt vinden in Gather? Breng dan een bezoekje aan Gather. Gather bevindt zich in de Grote Houtstraat 70. De winkel is donderdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 te bezoeken, zaterdag van 10.00 tot 17.00 en zondag van 12.00 tot 17.00.

 

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *