Plek Rotterdam

De Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is hip. Waar dit vroeger een straat was waar ik weinig te zoeken had; heeft deze straat nu meerdere redenen om er vaker te komen. Een van de redenen is de conceptstore Plek.

Bij binnenkomst in Plek word ik meteen getrokken naar de mooie accessoires voor in huis en met name valt mijn oog op de grote bank met vele kussens en het mooie servies. Ik kan het niet laten om alvast een mooi koffiekopje mee te nemen. Die is alvast in de pocket. Naast de kussens en het servies verkopen ze hier ook kaarsen, inspirerende boeken en kaarten.

Op de benedenverdieping vind je mannenkleding. Na een snelle blik op de gaaf ingerichte benedenverdieping, loop ik omhoog naar de eerste verdieping waar je terecht kan voor een mooie kledingcollectie. Hier vind je merken zoals Selected, Samsoe & Samsoe en Anecdote. Het zijn niet de meeste goedkope merken, maar wanneer je op zoek bent naar een bijzonder kledingstuk, ben je hier wel aan het juiste adres. Ik heb het gevoel dat de kledingstukken met gevoel zijn uitgekozen en vind het een fijne plek om rustig te shoppen.
Naast kleding verkopen ze ook mooie sieraadjes, zoals die van van Anna + Nina.

 

 

Wanneer je moe bent geworden van het shoppen, kun je bij Plek ook terecht voor een kopje koffie op de eerste verdieping. Hier kun je even rustig bijkomen voordat je je reis weer verder zet richting het centrum of verder de Nieuwe Binnenweg op. Wanneer je een dagje in Rotterdam bent om te shoppen, kun je bijvoorbeeld vanuit het centrum de Oude Binnenweg pakken. De Oude Binnenweg gaat namelijk over in de Nieuwe Binnenweg en onderweg naar Plek kom je op de Nieuwe Binnenweg allerlei leuke plekjes tegen.  Je kunt Plek ook combineren met een bezoekje aan een Rotterdams museum. Plek bevindt zich namelijk op loopafstand van Museumplein, met onder andere Boijmans van Beuningen en het Nieuwe Instituut. Kortom, reden genoeg om een stukje verder te lopen dan de welbekende Rotterdamse Koopgoot en Plek een bezoekje te brengen.

 

Plek bevindt zich op de Nieuwe Binnenweg 178 en is dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00. Op zondag kun je er terecht van 12.00 tot 17.00

 

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *