Verjaardagscadeautjes voor de tweejarige

Hiep, hiep, hoera, ons lieve meisje is twee jaar geworden! Wat een leuke leeftijd. Ze begrijpt zowat bijna alles wat wij tegen haar zeggen en ook zelf is ze vollop aan het kletsen. Ik had van te voren niet gedacht dat ik een tweejarige zo gezellig zou vinden. Ook het concept ‘verjaardag’ is haar opeens duidelijk. Moet ik daarbij wel bekennen dat dit voornamelijk komt door een aflevering van juf Roos waarin er uit volle borst gezongen wordt voor jarige Gijs. Is er trouwens een ouder die niet blij is met het bestaan van juf Roos? Want, hoe schattig is het dat je kleine mini enthousiast alle klassieke kinderliedjes uit volle borst meezingt? Anyways, onze dochter is dus bekend met verjaardagsliedjes, slingers en taart en juist dat zorgt ervoor dat het vieren van haar verjaardag nu meer met haar deed dan toen ze één werd.

We hebben haar verjaardag gevierd met de familie van beide kanten. Haar opa en oma’s, tantes en ooms en haar nichtjes. Kortom, de mensen die ze goed kent en van wie ze houdt. Qua cadeautjes is ze goed verwend. Er waren een paar dingen die we graag wilden hebben voor haar en waar ze zelf ook heel blij mee was.

Als eerste heeft ze een hele mooie pop gekregen. Onze dochter is gek op het verzorgen, aankleden, verschonen en voeden van haar knuffelbeer. Hoogste tijd dus voor een mooie pop voor wie ze heerlijk kan zorgen. Er zijn een hele hoop poppen, maar wij wisten al vrij snel dat we voor een Rubens Barn pop wilden gaan. Voor wie deze fantastische poppen nog niet kent: deze Zweedse poppen worden met de hand gemaakt. Ze zijn volledig van stof en kunnen in de wasmachine gewassen worden, handig dus! Ze zijn wat zwaarder en voelen dus aan als een echte baby. Ze hebben prachtige oogjes, schattige handjes en voetjes en heerlijke zachte haartjes. Ze roepen een empathisch gevoel op bij jong en oud. Het zijn unieke poppen, ieder type pop is verschillend. Ik betrap mijzelf erop dat ik ’s avonds op de bank, wanneer mijn dochter slaapt, met haar pop aan het knuffelen ben. Ze zijn echt heel schattig dus.

Daar zit ze hoor, de aandoenlijke pop van Rubens Barn

Om het helemaal compleet te maken, hebben we er ook voor gekozen om een poppenbedje te geven. Hoe leuk is het dat je mini het hele bedritueel na kan spelen met haar eigen pop? Op zoek naar een mooi poppenbedje, het oog wil ook wat, kwamen we een aantal prachtige exemplaren tegen. Deze vond ik alleen nogal prijzig. Gelukkig viel mijn oog ook op een hip, mooi bedje wat wel betaalbaar was. Het bedje waar we voor zijn gegaan is het bedje van Howa. Het bedje heeft door de hoge pootjes een retro feeling, iets wat ik graag wilde, maar is verder strak en minimalistisch. Het bedje moest uit Duitsland komen en het duurde dan ook een klein weekje voordat we deze binnen hadden. Ik heb het bedje besteld via bol.com. Het bedje was niet zo moeilijk om in elkaar te zetten. Bij het bedje zit ook beddengoed. Het dekentje van het beddengoed vond ik een beetje slapjes. Ik heb er dan ook een ander dekentje bij gedaan. De zijkant van het bedje is gemaakt van stof met gaatjes erin. Het schuift soms een beetje opzij, maar dat vind ik geen probleem. Het is verder een stevig bedje.

Het poppenbedje van Howa

Naast de pop en het bedje wilden we graag een loopfiets. Want hoe leuk is het om met zo’n loopfietsje lekker buiten rond te dwalen? In onze zoektocht naar een mooi loopfietsje werden we eigenlijk op slag verliefd op de fietsjes van het merk Veloretti. Een Nederlands merk dat voor zowel volwassenen als kinderen stadsfietsen ontwerpt. Deze fietsen worden vervolgens met de hand gemaakt in hun eigen fabriek in Europa. Kenmerkend voor deze stadsfietsen is dat ze gemakkelijk in gebruik moeten zijn en dat ze geen overbodige details hebben. En zeg nou zelf, ze zijn toch prachtig?! Ik wil er nu ook een voor mijzelf. Onze dochter heeft dus de loopfiets, geschikt voor kindjes van twee tot vier. Ze hebben hem in verschillende, te gekke kleuren. We hebben gekozen voor de gele.

Het prachtige loopfietsje van Veloretti

We wilden ook graag nog iets voor haar keukentje. Ons oog viel op het mooie speelgoed van Green Toys. Het speelgoed van Green Toys is duurzaam en wordt gemaakt van onder andere gerecyclede plastic melkflessen. Ook de verpakking waar het speelgoed in zit, is volledig recyclebaar. Een fijn merk dus waar ik in een aparte blogpost nog wat meer aandacht aan zal besteden. Ons meisje heeft de 24-delige serviesset gekregen, die bestaat uit vier borden, vier schaaltjes, vier kopjes en vier messen, vorken en lepels. Zo kan ze dus heerlijk de tafel dekken voor iedereen. Daarnaast heeft ze ook nog de cupcake set van Green Toys gekregen. Hiermee kan ze heerlijke cupcakes maken. Wat een bofkont!

De 24-delige serviesset van Green Toys
De heerlijke, vrolijke cupcake set van Green Toys

Dit waren toch wel drie aardig grote cadeaus. Ons meisje heeft daarnaast ook nog wat kleinere, maar ook super leuke cadeautjes gekregen. Zo heeft ze een prachtig prentenboek gekregen van Richard Scary. In dit boek wordt er een rondje rond de wereld gedaan. Prachtige plaatjes met mooie details, ik kan niet wachten om dit voor te gaan lezen. Ook heeft ze een mooi boek over dieren in de zee gekregen. Daarnaast heeft ze Lottino gekregen. Leuk dat ze nu op een leeftijd komt waarop ze simpele spelletjes leuk vindt. Een goed idee dus om ook een simpel spelletje cadeau te geven aan een tweejarige! Met Lottino kunnen ze de plaatjes op de goede plek leggen, je kunt er ook echt lotto mee spelen en je kunt het wat moeilijker maken door de achterzijde te gebruiken waarop de plaatjes in silhouet staan afgebeeld. Ook een leuk idee voor een tweejarige is klei. Ons meisje heeft een kleiset gekregen van het merk Djeco, bestaande uit vier gekleurde bakjes klei, verschillende figuurtjes, mesjes en een kleimachine. Nu al een succes! Als laatste heeft ze nog een schattig kledingsetje gekregen. Wat mij betreft altijd ook een goed idee.

De kleiset van Djeco, een mooi jurkje, Lottino en ‘Reis rond de wereld’

Al met al is ons jarige jopje dus goed verwend. Wie weet heb je zelf ook wat inspiratie kunnen opdoen. Heb jij nog andere briljante cadeautips? Laat ze vooral dan even weten in een reactie.

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *