Nieuwbouwhuis: de badkamer

In mijn eerste blogpost over ons nieuwbouwhuis vertelde ik alles over het begin: waarom we verhuizen en waar we heen verhuizen. Ik vertelde over de verliefdheid en over de bedenkingen. Tenslotte vertelde ik over het verlossende telefoontje: we waren ingeloot en besloten ervoor te gaan! In deze blogpost ga ik je alles vertellen over de badkamer. Want voor iedereen met een nieuwbouwhuis zal dit wel bekend klinken, maar ik was enigzins verrast toen we al vrij snel na het tekenen van de koopakte werden uitgenodigd om ons te gaan oriënteren op een badkamer en keuken. Gelukkig had ik de afgelopen jaren al vollop inspiratie opgedaan in tijdschriften en op Pinterest, maar als puntje bij paaltje komt, blijkt een overvloed aan ideeën toch ook wel remmend te werken. Want, wat is er veel mogelijk en wat is er toch veel moois in badkamerland. En als je voor het ene kiest, kun je niet ook voor het andere kiezen.

Al vrij snel waren wij het er gelukkig over eens dat we graag een tegel wilden die lijkt op de welbekende metrotegel. We wilden niet gaan voor de echte metrotegels, omdat die niet vlak zijn van vorm, maar voor een platte tegel die wel doet denken aan de metrotegel. We vinden vooral het grafische karakter van deze tegels mooi. Daarnaast hadden we in ons hoofd dat we niet tot het plafond wilden tegelen, om het zo speels te houden. Ook vrij duidelijk was dat we wilden gaan voor bijzondere kranen: zwart, goud of koper. Met deze ideeën in ons hoofd gingen wij vol goede moed naar de badkamerzaak. Eenmaal aangekomen in deze zaak werd ons oog getrokken door al het moois. Gelukkig was de badkamerman een hele fijne verkoper die echt alle tijd voor ons nam en ons geduldig hielp bij al onze keuzes. Al lopende door de zaak viel ons oog op een prachtig badkamermeubel. Eenvoudig, strak maar toch kleurrijk. We vinden het gaaf om in onze badkamer te knallen met de kranen en het badkamermeubel, vandaar dat we wilden kiezen voor een aparte kleur. We twijfelden tussen donkerblauw en olijfgroen. Beide stoere kleuren die mooi staan bij de verder witte tegels in onze badkamer. Uiteindelijk besloten om voor het olijfgroene meubel te gaan, omdat we onze keuken in het donkerblauw willen nemen en we het daarom leuk vinden om in de badkamer voor een andere tint te kiezen.

Dit is ons badkamermeubel in een mooie, warme olijfgroene kleur.

Het uitkiezen van de kleur kranen vonden we ook een feestje, want wat zijn er prachtige kleuren beschikbaar. Uiteindelijk ging onze voorkeur toch uit naar een koperen kraan. Om specifiek te zijn: een kraan van Ben Lavion in de kleur bronsrood. Een stoere kleur die prachtig staat bij het olijfgroene badkamermeubel. Om het helemaal af te maken, hebben wij ervoor gekozen om ook de kraan in de douche (regendouche) en het bad in die kleur te kiezen. Absoluut niet goedkoop, maar wel iets wat wij heel graag willen.

In onze badkamer hebben we zowel een inloopdouche als een bad (zo fijn met kids!). We hebben gekozen voor een glazen douchewand met zwarte, minimalstische omlijsting en voor een bad met een matte afwerking (net zoals ons badkamermeubel). Ook weer prijzig, maar wel heel mooi. We nemen geen vrijstaand bad, omdat we daar de ruimte niet voor hebben en omdat ik het meer waard vind om geld te besteden aan mooie kranen dan aan een vrijstaand bad. Zo maak je gedurende het proces toch je eigen keuzes: wat vind je het meest belangrijk en waar vind je het waard om meer geld aan uit te geven?

De tekening die in de badkamerzaak is gemaakt. De kleur van het badkamermeubel is in het echt dus olijfgroen en de kranen zijn bronsrood, maar dit is wel het idee wat het gaat worden. Boven de tegels gaan we laten verven, we zijn er nog niet helemaal uit welke kleur.

Het blijft natuurlijk spannend zo’n badkamer op papier kopen. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat we keuzes hebben gemaakt die we over een aantal jaar nog steeds mooi vinden. De basis is simpel en clean, maar onder andere het badkamermeubel en de kranen maken het bijzonder en warm. Ik kan niet wachten om over een tijdje het resultaat te zien.

Author: Bij hazelnoot

Op deze site blog ik over alle dingen in het leven die mij bezighouden, inspireren en blij maken, zoals interieur, stedentrips, leuke plekken om te ontdekken, het moederschap en kids ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *